Skellefteå Airport

Milstolpe med Ryanair på Skellefteå Airport

9 augusti 2011

Eva Haraldsson från Luleå anlände igår med Ryanair från Barcelona Girona och blev den 10 000:e passageraren som rest med Ryanair till eller från Skellefteå.

När Eva Haraldsson klev av planet från Barcelona anade hon inte att det inom kort blir ytterligare en resa till den Spanska staden. Eva var nämligen den 10 000:e passageraren som rest med Ryanair på deras nya linje till Barcelona. 

- Det har varit helt fantastiskt, Barcelona är en underbar stad och det finns så mycket att se så jag är jätteglad att få åka tillbaka. Dessutom är det så billigt och enkelt nu när Ryanair flyger från Skellefteå, säger vinnaren Eva Haraldsson.

Ryanair etablerade trafik mellan Skellefteå och Barcelona Girona den 28 mars. Två flygningar per vecka har bolaget gjort till den Spanska storstaden och flygningarna fortsätter till den 28 oktober.

- Ryanairs flygningar har verkligen blivit en succé, Ryanair är belåtna och resenärerna är nöjda. Skellefteå Airport har genom Ryanairs etablering blivit norra Skandinaviens lågprisflygplats vilket har gjort att vi fått många tillresta gäster som vill flyga billigt, säger Skellefteå Airports VD Robert Lindberg.

- Vi är mycket nöjda med utvecklingen i Skellefteå. Vi har en bra bokningsingång och flygplatsen ligger centralt i ett stort upptagningsområde, något som passar Ryanairs resenärer utmärkt, säger Ryanairs Nordenchef Elina Hakkarainen.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev