Parkering och kommunikationer

Flygbuss

Enkelt och miljövänligt tar du dig in till stan med flygbussarna. Flygbussen går i anslutning till SAS och Ryanairs alla reguljära avgångar till Arlanda och Gdansk med start i april 2024.

Flygbussens tidtabell och prislista hittar du här

Hyrbil

Parkering

Om du anländer till Skellefteå Airport med bil är du välkommen att parkera på någon av våra parkeringar. Vår parkering består av tre olika områden; en stor gratisparkering, en avgiftsbelagd långtidsparkering med tillgång till motorvärmare och en korttidsparkering.  På den avgiftsbelagda långtidsparkeringen finns 10st laddstolpar.

Öppettider
Grinden till flygplatsen öppnar 1 timme före första avgången och stänger 45 minuter efter sista ankomst. Inför Ryanairs avgångar samt charteravgångar öppnar grinden 2 timmar före avgång.

Gratis parkering
Vi erbjuder gratis parkering när du flyger från Skellefteå Airport på vår särskilda gratisparkering. På gratisparkeringen är du välkommen att parkera oavsett hur länge du ska vara borta eller om du reser reguljärt eller charter. Du behöver inte något parkeringstillstånd för att stå på gratisparkeringen.

När du kommer till flygplatsen ställer du din bil på området direkt till höger efter grinden som är skyltat med ”Gratis parkering”.

För de som önskar motorvärmare och självriskeliminering hänvisar vi till vår avgiftsbelagda långtidsparkering.

Korttidsparkering
Vår korttidsparkering ligger nära terminalbyggnaden. För 12 kr får du stå 30 minuter, smidigt och enkelt när du bara ska hämta eller lämna någon på flyget. Det finns två biljettautomater på området, biljetten ska ligga synligt i framrutan.
Ansvarig för parkeringen är Aimo Park och dit får ni vända er vid eventuella frågor gällande betalning och böter.

Långtidsparkering
Vår avgiftsbelagda långtidsparkering med motorvärmare ligger smidigt nära terminalen och i parkeringsavgiften ingår även en försäkring ifall olyckan är framme när du står parkerad.

Pris SEK
Per 30 minuter: 12:-
Per dygn: max 170:-
Per vecka: Första veckan 750:-, därefter per vecka max 350:-

Betalning i terminal och vid utfartsbom
Du kan välja mellan att betala i betalstationen inne i terminalbyggnaden eller ute vid utfartsbommen. Du som kört in med bil på området genom att trycka fram en parkeringsbiljett kan via den betala för din parkering. Vill du betala din parkering vid utfart drar du samma betalkort eller matar in parkeringsbiljetten och drar ditt betalkort.

Snabbguide parkering:
1. Dra betalkort eller tryck på biljett. Bommen öppnas.
2. Kör in på området och parkera bilen.
3. Checka in och res.
4. Kom tillbaka.
5. Betala för den tid du parkerat i terminalen eller vid utfartsbommen.*

* Du kan betala med biljett eller betalkort. Har du biljett kan du välja att betala inne i terminalen före avresa med bil.

Årsparkering
För dig som reser ofta rekommenderar vi årsparkering. Abonnemanget gäller valfri plats på vår långtidsparkering med eller utan motorvärmare. Du får ett keycard per parkeringsplats som du använder vid in- och utpassering. Beställa årsparkering? Kontakta Jeanette Morén, e-post: jeanette.moren@sft.se.

Pris SEK med motorvärmare (exklusive moms):
per år: 9 000:-
per halvår: 4 900:-

Pris SEK utan motorvärmare (exklusive moms):
per år: 6 400:-
per halvår: 3 700:-

Försäkring
Har olyckan varit framme? Skellefteå Airport står för en försäkring för alla resenärer som parkerar på flygplatsens långtidsparkering. Försäkringen täcker den självrisk som drabbar resenären i samband med en skada som inträffar på parkeringen och som ersätts från den ordinarie bilförsäkringen. Läs mer om försäkringen här.

Starthjälp
På Skellefteå Airport kan du får hjälp med att starta din bil om batteriet har laddat ut. För dig som parkerat på vår avgiftsbelagda långtidsparkering ingår starthjälpen i parkeringsavgiften. För dig som parkerar på vår gratisparkering tar vi ut en avgift på 200 kr.

På grund av försäkringsansvaret måste du själv koppla in aggregatet i din bil. Servicen med starthjälp gäller inte för elbilar eller laddhybrider.

Fastkörning

Om du kört fast kan du få hjälp med bogsering för en avgift på 200 kr.

Taxi

Med taxi får du en smidig transfer till och från Skellefteå Airport. Taxizonen med lediga och förbokade taxibilar finns precis utanför ankomsthallen. Chaufförer till lediga taxibilar står inne i ankomsthallen. Även chaufförer till förbeställda taxibilar väntar här. Taxibolagen tar ofta fast pris, men fråga alltid efter pris innan resan påbörjas. 

På Skellefteå Airport finns följande taxibolag med transponder och avtal med flygplatsen.

  • AM Taxi 0910-140 00
  • City Taxi Skellefteå, 0910-130 00
  • Din Taxi i Skellefteå, 0910-960 00
  • Hallå Taxi, 076-777 79 55
  • Lågpristaxi Skellefteå, 0910-180 00
  • Skellefteå Taxi, 0910-170 00
  • Snap Taxi 070-481 14 28

Flygtaxi

Förbokas tillsammans med din flygbiljett.
Flygtaxi 08-120 920 00