Vägarbete!

Trafikverket kommer att förstärka väg 774 från korsningen med väg 364 (Burträskvägen) till ca 100 m söder om infarten till flygplatsen.

Arbetet påbörjas i juni månad och gör ett vinteruppehåll den 30/9.

Vägen är under tiden avstängd och trafiken leds om via E4.

Läs mer på Trafikverkets hemsida: Väg 774, Skellefteå flygplats-Orrbäcken, förstärkning av väg – www.trafikverket.se

 

 

 

 

Mellan 7 augusti och den 18 augusti kommer Trafikverket arbeta med att byta asfalt på E4 söder om Bureå. Det kommer att pågå mellan klockan 06 till 20 på kvällen och det kommer också betyda att det kommer vara svårare att komma fram på platsen. Trafiken kommer regleras med antingen lots eller trafikljus. Man kommer att stänga av körfält under tiden arbetena pågår. Så man får räkna med väntetider.

Vi vill uppmana resenärer att planera sin resa och starta i god tid till flygplatsen. Det är också viktigt att visa hänsyn till de som jobbar efter vägarna och hålla nere hastigheten.

Stark start för Skellefteå Airport

2017 ökade passagerarna på Skellefteå Airport med 50 procent.
När nu statistiken för januari 2018 presenterats ser man att den ökningstakten fortsätter. Skellefteå Airport ökade under januari månad antalet passagerare med
9 610 resenärer vilket motsvarar 47 procent.

Under 2018 kommer Skellefteå Airport att slå flera olika rekord. Aldrig tidigare har flygplatsen haft så många avgångar, så många flygbolag eller så många destinationer. Dessutom kommer troligen passagerarrekordet från 2017 att slås. 

– Bra flygkommunikationer är oerhört viktigt för vår regions tillväxt och utveckling. Den utveckling vi haft har inneburit nya möjligheter för oss att resa ut i världen eller för omvärlden att komma till Skellefteå och svenska Lappland, säger Robert Lindberg VD på Skellefteå Airport.

2018 kommer att präglas av stora ombyggnader och investeringar. I planerna finns en utbyggnad av rullbanan samt en ombyggd flygplatsterminal.

– Vi har byggt ut parkeringsytorna, men vi kunde inte förutspå den fantastiska ökningen och tidigarelägger nu vissa investeringar. Förlängningen av rullbanan planeras i sommar men vi har redan nu påbörjat planeringsarbetet för en utbyggd terminal som ska kunna hantera framtidens passagerarvolymer och trafik till flera olika destinationer, säger Robert Lindberg.

Skellefteå Airport har under 2018-2019 följande beslutade destinationer:

Destination

Typ

Flygbolag

Stockholm

Inrikes reguljär

SAS

Stockholm

Inrikes reguljär

Norwegian

Malaga

Utrikes reguljär

SAS

Holland

Inkommande charter

Voigt

Zakynthos

Charter

Apollo

Rhodos

Charter

Apollo

Rhodos

Charter

Detur

Kreta

Charter

Detur

Gran Canaria

Charter

TUI

Mallorca

Charter

TUI

Puket (2019)

Charter

TUI

Krabi (2019)

Charter

TUI

Mallorca

Charter

Ving

Innsbruk

Charter

Northlander

 

 

Statistik januari 2018:

Statistik

2018

2017

+/-

Januari inrikes

28 536

18 979

+50%

Januari utrikes

1 491

1 438

+4%

Januari totalt

30 027

20 417

+47%