Nazar bild

Nazar och TUI öppnar nytt resmål från Skellefteå Airport

Charteroperatörerna Nazar och TUI väljer att etablera charterresor från Skellefteå Airport till turkiska turistorter såsom Alanya, Antalya, Belek, Kemer och Side.
Resorna startar den 19 augusti och pågår till och med den 23 september.
Nazar är en del av TUI Group som är världens ledande resebolag och är verksamma på över 180 destinationer, med fler än 30 miljoner resenärer.

 

Skellefteåregionen är i stark utveckling vilket medfört att Skellefteå Airport är en av de flygplatser i Sverige som snabbast återhämtat sig efter coronapandemin.
Detta har också inneburit en stor efterfrågan på både reguljära- och charterresor.
Nu har Nazar och TUI beslutat att erbjuda charterresor från Skellefteå till de turkiska turistorterna Side, Antalya, Belek och Alanya under hösten 2023. Resorna kommer att starta den 19 augusti och pågå till och med den 23 september.

 

  • Skellefteåregionen är för närvarande mycket expansiv med flera stora industrietableringar och en stark befolkningstillväxt vilket i sin tur ger en ökad efterfrågan på resor. Vi har sedan tidigare många resenärer från Skellefteå som rest med oss från Luleå och Umeå. Detta kombinerat med regionens tillväxt gör att vi nu väljer att etablera oss i Skellefteå med våra unika familjeresor säger Nazars Sälj och marknadschef Björn Carlsson

 

  • Vi är glada över att erbjuda charterresor från Skellefteå Airport till populära turkiska destinationer. Detta samarbete mellan Nazar och TUI möter den ökade efterfrågan på resor i Skellefteåregionen och ger skellefteborna möjligheten att förlänga sommaren och njuta av Medelhavet säger TUI:s kommunikationschef Adam Györki

Både TUI och Nazars resekoncept i Turkiet vänder sig till familjer med ett unikt utbud för den nordiska marknaden och kännetecknas av hotellanläggningar med poolfaciliteter och vattenparker av hög kvalitet, all inclusive, strandnära hotell samt barnklubbar och personlig service. Men också till golfentusiaster eller resenärer som efterfrågar prisvärda solsäkra hotellanläggningar.

 

–           Vi är mycket tacksamma för att Nazar och TUI väljer att etablera nya charterresor till marknaden i Skellefteå. Vi vet att speciellt barnfamiljer har saknat de hotellkoncept som TUI och Nazar är specialister på men som nu äntligen kommer att erbjudas från Skellefteå säger Skellefteå Airports vd Robert Lindberg.

 

Den 19 augusti går första flygningen och eftersom flyglinjen trafikeras i samarbete mellan Nazar och TUI är resorna bokningsbara både på Nazar.se och på TUI.se

För mer information:

Robert Lindberg                                                                Björn Carlsson
VD                                                                                        Sales and Marketing Manager
Skellefteå Airport                                                              Nazar
+46 70 551 70 75
robert.lindberg@sft.se                                                      bjorn.carlsson@nazar.se

 

Adam Györki
Kommunikationschef
TUI
+46 8-720 72 79
adam.gyorki@tui.se

 

Skellefteå Airport är Västerbottens näst största flygplats med ett strategiskt läge mellan Luleå och Umeå. Flygplatsen ägs av Skellefteå kommun och har cirka 300 000 resenärer per år. Flygplatsen erbjuder inrikes reguljärflyg med avgångar till Arlanda, Göteborg och Bromma samt chartertrafik till Antalya, Rhodos, Split, Mallorca, Gran Canaria, Andorra, Lefkas/Parga och Kreta.

 

Fakta

 

Charteroperatörer                                        Nazar samt TUI
Flygbolag                                                  Freebird Airlines
Flygplan                                                     Airbus A320
Kapacitet                                                   180 säten
Avresedatum                                              19/8, 26/8, 2/9, 9/9, 16/9 samt 23/9