Information

Vi rekommenderar att använda munskydd inne på flygplatsen. Ni som hämtar och lämnar ber vi vänta utanför terminalen. Detta för att undvika onödig trängsel och spridning av coronaviruset.

Till följande länder kan du resa som svensk medborgare

OBS! Krav på negativt covid-test, vaccinering och olika restriktioner gäller vid inresa till de flesta länder. För aktuell information och vad som gäller för ditt resmål, besök https://www.swedenabroad.se/sv eller https://www.regeringen.se/uds-reseinformation

 

Shopping, mat & service

Gatebutik

Flygplatsens självscanningbutik finns då ni har passerat säkerhetskontrollen. Här erbjuder vi kaffe, smörgås, dryck, godis, parfym, presentartiklar m.m. Under vissa charteravgångar så erbjuder vi även taxfreeförsäljning av alkohol.

Restaurang

Just nu har Take Off lånat ut sin verksamhet p g a covid-19, så vi på flygplatsen kan hålla den öppen med ett lättare utbud och med självscanning.

Om du känner dig hungrig eller bara vill fylla på vätskedepåerna så erbjuder vi sallader, smörgåsar och baguetter från Köket, samt godis, glass, drickor, kaffe och fika.

Restaurangen ligger i avgångshallen. Självklart finns även möjlighet att köpa här och ta med sig hem eller till stranden.

Öppettider

Samma som terminalens öppettider.

Vigsel

Skellefteå Airport erbjuder vigslar under helger och vardagar. Borgerlig vigselförrättare är flygplatsens vd Robert Lindberg. Om ni önskar en egen vigselförrättare så hjälper Skellefteå kommuns kundtjänst gärna till med mer information.

Hur går det till?
En representant från Skellefteå Airport möter det blivande brudparet på överenskommen tid och plats. Därefter eskorteras paret och eventuella gäster till Skellefteå Airports VIP-rum. Ska ni resa i samband med vigseln är ett bra tips att checka in bagaget innan ceremonin.

Priser och paket
Skellefteå Airport erbjuder både enkla och exklusiva vigslar. Finns speciella önskemål kan vi även skräddarsy paket. Vill ni hålla ert giftermål/partnerskap hemligt ordnar Skellefteå Airport vittnen. Det går bra att betala med kort på vigseldagen.

Enbart vigsel
Enbart vigsel är kostnadsfritt. Antingen kan vigseln ske i ett av våra konferensrum eller ute i vår ankomst- eller avgångshall.

Vigselpaket 1
Iordningsställt VIP-rum med levande ljus och blommor till förfogande före och efter vigseln.

Hjälp vid incheckning av bagage för brudpar, gäller även medföljande barn.
Meddela oss om ni vill boka en egen vigselförrättare. 1–8 vänner och bekanta är välkomna att bevittna vigseln.

Pris: 995 kronor inklusive moms

Vigselpaket 2
Iordningsställt VIP-rum med levande ljus och blommor till förfogande före och efter vigseln.

Brudparet bjuds på alkoholfritt mousserande vin med tilltugg.
Hjälp vid incheckning av bagage för brudpar, gäller även medföljande barn.
1–8 vänner och bekanta är välkomna att bevittna vigseln.

Pris: Offert på begäran

Bröllopsmeny
Speciell bröllopsmeny finns att beställa från flygplatsrestaurangen Take-Off. Bokas senast en vecka i förväg. Prata med oss om du har egna önskemål.

Information och bokning
Telefon: 0910–576 00, eller e-post: info@sft.se

*Vigslar efter klockan 17.00 på vardagar samt under helg och helgdagar tillkommer 15 procent på priset.

Läs mer om hur borgerlig vigsel går till på Skellefteå kommuns hemsida

Wifi

Är du ute i god tid kan du i lugn och ro slå dig ner och passa på att arbeta eller kolla vad dina vänner gör på sociala medier.  På Skellefteå Airport surfar du alltid gratis på vårt Wi-Fi, SFTPUBLIC.

Hittegods

Saknar du ditt bagage?

Kontakta
Passagerarservice, 0910-576 00 eller info@sft.se

Borttappade saker

Kontakta
Skellefteå Airport, 0910-576 00 eller info@sft.se