Vägarbete!

Trafikverket kommer att förstärka väg 774 från korsningen med väg 364 (Burträskvägen) till ca 100 m söder om infarten till flygplatsen.

Arbetet påbörjas i juni månad och gör ett vinteruppehåll den 30/9.

Vägen är under tiden avstängd och trafiken leds om via E4.

Läs mer på Trafikverkets hemsida: Väg 774, Skellefteå flygplats-Orrbäcken, förstärkning av väg – www.trafikverket.se

 

 

 

 

Mellan 7 augusti och den 18 augusti kommer Trafikverket arbeta med att byta asfalt på E4 söder om Bureå. Det kommer att pågå mellan klockan 06 till 20 på kvällen och det kommer också betyda att det kommer vara svårare att komma fram på platsen. Trafiken kommer regleras med antingen lots eller trafikljus. Man kommer att stänga av körfält under tiden arbetena pågår. Så man får räkna med väntetider.

Vi vill uppmana resenärer att planera sin resa och starta i god tid till flygplatsen. Det är också viktigt att visa hänsyn till de som jobbar efter vägarna och hålla nere hastigheten.

400 000 passagerare på Skellefteå Airport

Skellefteå Airports utveckling de senaste åren har varit kraftfull och nu är rekordåret 2017 ett faktum. Idag passerade Skellefteå Airport gränsen för 400 000 passagerare i år, det högsta antalet sedan flygplatsens start. Dagen till ära överraskade Skellefteå Airports vd Robert Lindberg, den 400 000:de passageraren med konfettiregn och ett presentkort på en resa.

–                     Oj vilken glad överraskning, säger Lisa Backman som bor i Piteå. Jag reser ganska mycket och det har verkligen blivit lockande att resa från Skellefteå Airport. Det finns bra utbud på avgångar, och sen är det ju helt perfekt med gratis parkering.  

–                     Målet med 400 000 passagerare var enligt vår Masterplan satt till 2022, men genom strategiska beslut och ett bra samarbete med flygbolagen är vi nu stolta över att kunna fira 400 000 passagerare redan i år, säger Robert Lindberg, vd Skellefteå Airport.

Skellefteå Airport fortsätter nu med utvecklingen av flygplatsen med förlängning av rullbanan sommaren 2018 och en ny terminal inom kommande år. En viktig aspekt av det ökade resandet är miljöpåverkan och på Skellefteå Airport är miljön en prioriterad fråga. Det finns bland annat en klar målsättning att vara fossilfri. I dag körs samtliga fordon på det fossilfria drivmedlet HVO och terminalbyggnaderna har fossilfri uppvärmning och elförbrukning. Skellefteå Airport är också med i Fly Green Fund som verkar för att reducera klimatavtrycket vid flygresor, främst genom att köpa in bioflygbränsle.