Begränsade öppettider p.g.a Covid-19 och övrig info

Öppettider

Måndag – Onsdag: 05:25-19:30
Torsdag: 05:25-22:45
Fredag: 05:25-20:00
Lördag: 08:30-11:30
Söndag: 11:30-22:45

Grinden till flygplatsen är öppen under dessa tider, övrig tid är grindarna stängda och parkeringsområden är då inte tillgängliga. 

Med start den 6:e september är väg 364 mellan avfarten till Skellefteå flygplats och Hjoggbölefors avstängd. Omledning med skyltar sker via Sjöbotten. Besök www.Trafikverket.se för mer info. Detta beräknas pågå under två veckor.

Till följande länder kan du resa som svensk medborgare

OBS! Krav på negativt covid-test, vaccinering och olika restriktioner gäller vid inresa till de flesta länder. För aktuell information och vad som gäller för ditt resmål, besök https://www.swedenabroad.se/sv eller https://www.regeringen.se/uds-reseinformation

Vi rekommenderar att använda munskydd inne på flygplatsen. Ni som hämtar och lämnar ber vi vänta utanför terminalen. Detta för att undvika onödig trängsel och spridning av coronaviruset.

400 000 passagerare på Skellefteå Airport

Skellefteå Airports utveckling de senaste åren har varit kraftfull och nu är rekordåret 2017 ett faktum. Idag passerade Skellefteå Airport gränsen för 400 000 passagerare i år, det högsta antalet sedan flygplatsens start. Dagen till ära överraskade Skellefteå Airports vd Robert Lindberg, den 400 000:de passageraren med konfettiregn och ett presentkort på en resa.

–                     Oj vilken glad överraskning, säger Lisa Backman som bor i Piteå. Jag reser ganska mycket och det har verkligen blivit lockande att resa från Skellefteå Airport. Det finns bra utbud på avgångar, och sen är det ju helt perfekt med gratis parkering.  

–                     Målet med 400 000 passagerare var enligt vår Masterplan satt till 2022, men genom strategiska beslut och ett bra samarbete med flygbolagen är vi nu stolta över att kunna fira 400 000 passagerare redan i år, säger Robert Lindberg, vd Skellefteå Airport.

Skellefteå Airport fortsätter nu med utvecklingen av flygplatsen med förlängning av rullbanan sommaren 2018 och en ny terminal inom kommande år. En viktig aspekt av det ökade resandet är miljöpåverkan och på Skellefteå Airport är miljön en prioriterad fråga. Det finns bland annat en klar målsättning att vara fossilfri. I dag körs samtliga fordon på det fossilfria drivmedlet HVO och terminalbyggnaderna har fossilfri uppvärmning och elförbrukning. Skellefteå Airport är också med i Fly Green Fund som verkar för att reducera klimatavtrycket vid flygresor, främst genom att köpa in bioflygbränsle.