Vägarbete!

Trafikverket kommer att förstärka väg 774 från korsningen med väg 364 (Burträskvägen) till ca 100 m söder om infarten till flygplatsen.

Arbetet påbörjas i juni månad och gör ett vinteruppehåll den 30/9.

Vägen är under tiden avstängd och trafiken leds om via E4.

Läs mer på Trafikverkets hemsida: Väg 774, Skellefteå flygplats-Orrbäcken, förstärkning av väg – www.trafikverket.se

 

 

 

 

Mellan 7 augusti och den 18 augusti kommer Trafikverket arbeta med att byta asfalt på E4 söder om Bureå. Det kommer att pågå mellan klockan 06 till 20 på kvällen och det kommer också betyda att det kommer vara svårare att komma fram på platsen. Trafiken kommer regleras med antingen lots eller trafikljus. Man kommer att stänga av körfält under tiden arbetena pågår. Så man får räkna med väntetider.

Vi vill uppmana resenärer att planera sin resa och starta i god tid till flygplatsen. Det är också viktigt att visa hänsyn till de som jobbar efter vägarna och hålla nere hastigheten.

Ersättningsflyg från Skellefteå Airport

 Skellefteåregionen blir med anledning av den pågående SAS strejken väldigt hårt drabbad då innevånare och företag blir avskärmade från omvärlden. Med anledning av detta har Skellefteå Airport de senaste dagarna intensivt arbetat med att försöka hitta andra flygmöjligheter för sina strandsatta resenärer.

Sent i går kväll blev det klart att Direktflyg från söndag kväll kommer att flyga mellan Skellefteå Airport och Stockholm Arlanda. Flygningarna påbörjas söndagen den 28 april med en avgång från Arlanda till Skellefteå och pågår till tisdag morgon med en avgång till Stockholm Arlanda. Flygningarna planeras pågå till den 30 april men detta blir givetvis beroende av den pågående strejken.

Svenska flygoperatören Direktflyg kommer att operera flyglinjen. Resorna bokas via direktflyg.se 0770 – 790  700 eller via någon av de lokala resebyråerna. På Arlanda går flygningarna från Terminal 3. Flygplanet Direktflyg använder kommer från det Svenska flygbolaget Amapola och är en Fokker 50 med plats för 50 passagerare. Vad gäller regler för avbokning av inköpta SAS biljetter hänvisar vi till sas.se

Tidtabell

Sön 28 april   HP 659  Avgång Arlanda 17:00             Ankomst Skellefteå 18:25
Mån 29 april  HP 660  Avgång Skellefteå 06:35           Ankomst Arlanda 08:00
Mån 29 april  HP 659  Avgång Arlanda 17:50              Ankomst Skellefteå 19:15
Tis 30 april    HP 660  Avgång Skellefteå 06:35           Ankomst Arlanda 08:00

Robert Lindberg, vd, Skellefteå Airport säger:

Skellefteåregionen är i stark tillväxt och samtidigt är vi beroende av flyget som transportmedel eftersom vi saknar andra möjligheter att nå huvudstaden inom rimliga tider. Detta i kombination med att vi för närvarande bara trafikeras av SAS på inrikestrafiken gör att vi blir avskärmade från omvärlden.

 -När vi fick signaler om strejkens utbredning så påbörjade vi ett aktivt arbete för att hitta ersättningsmöjligheter under strejken, detta har nu gett resultat i och med att Direktflyg börjar flyga mellan Skellefteå och Arlanda från och med söndag.

 -Det är oerhört svårt att på så kort varsel kunna få till stånd en lösning, därför är vi idag extra glada över att ha lyckats och på så sätt kunna hjälpa vår region.