Begränsade öppettider p.g.a Covid-19 och övrig info

Öppettider

Måndag – Onsdag: 05:25-19:30
Torsdag: 05:25-22:45
Fredag: 05:25-20:00
Lördag: 08:30-11:30
Söndag: 11:30-22:45

Grinden till flygplatsen är öppen under dessa tider, övrig tid är grindarna stängda och parkeringsområden är då inte tillgängliga. 

Med start den 6:e september är väg 364 mellan avfarten till Skellefteå flygplats och Hjoggbölefors avstängd. Omledning med skyltar sker via Sjöbotten. Besök www.Trafikverket.se för mer info. Detta beräknas pågå under två veckor.

Till följande länder kan du resa som svensk medborgare

OBS! Krav på negativt covid-test, vaccinering och olika restriktioner gäller vid inresa till de flesta länder. För aktuell information och vad som gäller för ditt resmål, besök https://www.swedenabroad.se/sv eller https://www.regeringen.se/uds-reseinformation

Vi rekommenderar att använda munskydd inne på flygplatsen. Ni som hämtar och lämnar ber vi vänta utanför terminalen. Detta för att undvika onödig trängsel och spridning av coronaviruset.

Ersättningsflyg från Skellefteå Airport

 Skellefteåregionen blir med anledning av den pågående SAS strejken väldigt hårt drabbad då innevånare och företag blir avskärmade från omvärlden. Med anledning av detta har Skellefteå Airport de senaste dagarna intensivt arbetat med att försöka hitta andra flygmöjligheter för sina strandsatta resenärer.

Sent i går kväll blev det klart att Direktflyg från söndag kväll kommer att flyga mellan Skellefteå Airport och Stockholm Arlanda. Flygningarna påbörjas söndagen den 28 april med en avgång från Arlanda till Skellefteå och pågår till tisdag morgon med en avgång till Stockholm Arlanda. Flygningarna planeras pågå till den 30 april men detta blir givetvis beroende av den pågående strejken.

Svenska flygoperatören Direktflyg kommer att operera flyglinjen. Resorna bokas via direktflyg.se 0770 – 790  700 eller via någon av de lokala resebyråerna. På Arlanda går flygningarna från Terminal 3. Flygplanet Direktflyg använder kommer från det Svenska flygbolaget Amapola och är en Fokker 50 med plats för 50 passagerare. Vad gäller regler för avbokning av inköpta SAS biljetter hänvisar vi till sas.se

Tidtabell

Sön 28 april   HP 659  Avgång Arlanda 17:00             Ankomst Skellefteå 18:25
Mån 29 april  HP 660  Avgång Skellefteå 06:35           Ankomst Arlanda 08:00
Mån 29 april  HP 659  Avgång Arlanda 17:50              Ankomst Skellefteå 19:15
Tis 30 april    HP 660  Avgång Skellefteå 06:35           Ankomst Arlanda 08:00

Robert Lindberg, vd, Skellefteå Airport säger:

Skellefteåregionen är i stark tillväxt och samtidigt är vi beroende av flyget som transportmedel eftersom vi saknar andra möjligheter att nå huvudstaden inom rimliga tider. Detta i kombination med att vi för närvarande bara trafikeras av SAS på inrikestrafiken gör att vi blir avskärmade från omvärlden.

 -När vi fick signaler om strejkens utbredning så påbörjade vi ett aktivt arbete för att hitta ersättningsmöjligheter under strejken, detta har nu gett resultat i och med att Direktflyg börjar flyga mellan Skellefteå och Arlanda från och med söndag.

 -Det är oerhört svårt att på så kort varsel kunna få till stånd en lösning, därför är vi idag extra glada över att ha lyckats och på så sätt kunna hjälpa vår region.