Begränsade öppettider p.g.a Covid-19 och övrig info

Öppettider

Måndag – Onsdag: 05:25-19:30
Torsdag: 05:25-22:45
Fredag: 05:25-20:00
Lördag: 08:30-11:30
Söndag: 11:30-22:45

Grinden till flygplatsen är öppen under dessa tider, övrig tid är grindarna stängda och parkeringsområden är då inte tillgängliga. 

Med start den 6:e september är väg 364 mellan avfarten till Skellefteå flygplats och Hjoggbölefors avstängd. Omledning med skyltar sker via Sjöbotten. Besök www.Trafikverket.se för mer info. Detta beräknas pågå under två veckor.

Till följande länder kan du resa som svensk medborgare

OBS! Krav på negativt covid-test, vaccinering och olika restriktioner gäller vid inresa till de flesta länder. För aktuell information och vad som gäller för ditt resmål, besök https://www.swedenabroad.se/sv eller https://www.regeringen.se/uds-reseinformation

Vi rekommenderar att använda munskydd inne på flygplatsen. Ni som hämtar och lämnar ber vi vänta utanför terminalen. Detta för att undvika onödig trängsel och spridning av coronaviruset.

Fortsatt trafikering med ersättningsflyg

Till följd av den rådande strejken inom SAS sattes det i förra veckan in ersättningsflyg för att trafikera linjen Skellefteå-Stockholm, på vilken SAS i dagsläget är ensamma om att flyga reguljärt. Då strejken alltjämt fortsätter har Direktflyg idag beslutat att de fortsätter trafikera linjen under perioden 1- 3 maj.

– Inrikesflyget är oerhört viktigt för en region som Skellefteå som utan tillgänglighet blir isolerad från omvärlden. Därför gör vi vårt yttersta för att regionens näringsliv och privatpersoner fortsättningsvis ska kunna bedriva sina verksamheter säger Robert Lindberg, vd, Skellefteå Airport.

Tidtabell
01 maj               17:50                 ARN-SFT

02 maj               06:35                 SFT-ARN
02 maj               17:50                 ARN-SFT

03 maj               06:35                 SFT-ARN
03 maj               16:30                 ARN-SFT
03 maj               18:30                 SFT-ARN

Som tidigare kommer Direktflyg att flyga med en Fokker 50 som ägs av svenska flygbolaget Amapola. På Arlanda går flygningarna till och från Terminal 3. Resorna bokas via direktflyg.se, tel. 0770 – 790 700 eller via någon av de lokala resebyråerna. Vad gäller regler för avbokning av inköpta SAS-biljetter hänvisas resenärer till sas.se.

Ytterligare förlängning med Direktflyg kan komma att blir aktuellt ifall strejken fortsätter men i dagsläget finns det ingen vidare information om flighter efter den 3 maj.