Vägarbete!

Trafikverket kommer att förstärka väg 774 från korsningen med väg 364 (Burträskvägen) till ca 100 m söder om infarten till flygplatsen.

Arbetet påbörjas i juni månad och gör ett vinteruppehåll den 30/9.

Vägen är under tiden avstängd och trafiken leds om via E4.

Läs mer på Trafikverkets hemsida: Väg 774, Skellefteå flygplats-Orrbäcken, förstärkning av väg – www.trafikverket.se

 

 

 

 

Mellan 7 augusti och den 18 augusti kommer Trafikverket arbeta med att byta asfalt på E4 söder om Bureå. Det kommer att pågå mellan klockan 06 till 20 på kvällen och det kommer också betyda att det kommer vara svårare att komma fram på platsen. Trafiken kommer regleras med antingen lots eller trafikljus. Man kommer att stänga av körfält under tiden arbetena pågår. Så man får räkna med väntetider.

Vi vill uppmana resenärer att planera sin resa och starta i god tid till flygplatsen. Det är också viktigt att visa hänsyn till de som jobbar efter vägarna och hålla nere hastigheten.

Snabb återhämtning för Skellefteå Airport

Antalet passagerare som reser till eller från Skellefteå Airport har återhämtat sig snabbt sedan pandemirestriktionerna släppte. Trafikstatistiken för april 2022 visar att antalet passagerare var fler jämfört med samma månad 2019.

I april 2022 flög 22 774 passagerare till eller från Skellefteå Airport. I april 2019, då pandemin ännu inte slagit till, var motsvarande siffra 20 302. Det är en ökning med 2 472 resenärer eller 10,8 procent. Dessa siffror visar också den snabba återhämtningen för flygplatsen sedan april 2021 då endast 5 388 passagerare flög till eller från Skellefteå.

– Det är en lika snabb som glädjande återhämtning. Det är ett bevis på att människor längtar ut i världen efter två år av restriktioner men också ett kvitto på den roll som Skellefteå Airport spelar för både privatpersoner och företag i regionens pågående samhällsutveckling, säger Robert Lindberg, vd för Skellefteå Airport.

Trots pandemin har Skellefteå Airport fortsatt arbetet med att utveckla sitt erbjudande. Tidigare i våras återupptog såväl BRA som Ryanair de avgångar som pausats under pandemin och under sommaren kommer BRA att flyga från Skellefteå och Göteborg och till Visby under Almedalsveckan.

– Vi har inte legat på latsidan under pandemin utan fortsatt att utveckla Skellefteå Airport för framtiden. Goda flygkommunikationer är oerhört viktigt för kommunens och regionens utveckling och vi vill ligga i framkant när det gäller såväl utbud som klimatmässighet, säger Robert Lindberg