Begränsade öppettider p.g.a Covid-19 och övrig info

Öppettider

Måndag – Onsdag: 05:25-19:30
Torsdag: 05:25-22:45
Fredag: 05:25-20:00
Lördag: 08:30-11:30
Söndag: 11:30-22:45

Grinden till flygplatsen är öppen under dessa tider, övrig tid är grindarna stängda och parkeringsområden är då inte tillgängliga. 

Med start den 6:e september är väg 364 mellan avfarten till Skellefteå flygplats och Hjoggbölefors avstängd. Omledning med skyltar sker via Sjöbotten. Besök www.Trafikverket.se för mer info. Detta beräknas pågå under två veckor.

Till följande länder kan du resa som svensk medborgare

OBS! Krav på negativt covid-test, vaccinering och olika restriktioner gäller vid inresa till de flesta länder. För aktuell information och vad som gäller för ditt resmål, besök https://www.swedenabroad.se/sv eller https://www.regeringen.se/uds-reseinformation

Vi rekommenderar att använda munskydd inne på flygplatsen. Ni som hämtar och lämnar ber vi vänta utanför terminalen. Detta för att undvika onödig trängsel och spridning av coronaviruset.

Thailand direkt från Skellefteå

Skellefteå Airport och TUI kommer med årets varmaste julklapp – direktflyg till Thailand 2020. Mitt under högsäsongen i Thailand kommer TUI att erbjuda fyra avgångar med bekvämt nonstopflyg till Phuket och Krabi.

-Det är verkligen med stor glädje som vi idag återigen har äran att presentera Thailand som destination från Skellefteå Airport. TUI´s produkt till Thailand har varit efterlängtad och nu med miljödomen på plats och projektet för förlängningen av rullbanan i fullgång, finns det alla möjligheter att utöka utbudet av interkontinentalchartertrafik från Skellefteå Airport, säger Robert Lindberg, vd, Skellefteå Airport. Avgångarna till Krabi är planerade till den 17 januari och 21 februari medan avgångarna till Phuket är planerade till den 2 februari och 8 mars. Alla flygningar kommer att genomföras med TUI Airways nya Boeing 787 Dreamliner som tar upp till 300 passagerare. Resorna sträcker sig över två veckor men som alltid kan passagerarna som väljer att resa från Skellefteå Airport lägga parkeringspengarna på något roligare då det finns möjlighet att stå på flygplatsens gratisparkering. -Vi tycker att det är roligt att kunna erbjuda resenärer från Skellefteå flygplats en möjlighet att flyga direkt till ett av våra absolut populäraste resmål, Thailand. Vi ser ett stort intresse för resor dit, en destination som har något för alla. Vi hoppas att Skellefteåborna uppskattar vår nya satsning, säger Patrick Törn, försäljningschef på TUI Sverige Thailand med sina vita stränder och enastående klimat ligger i topp tio av de mest besökta resmålen bland svenskarna. TUI har över 30 års erfarenhet av charterresor till Thailand och med sitt stora utbud av koncepthotell ger TUI sina resenärer alla möjligheter att helt utforma resan för att passa sina egna önskemål, med allt från familjehotell till en bungalow för två på stranden. Moderna flyg med mindre negativ påverkan Det är TUI Airways Boeing 787 Dreamliner som kommer att trafikera rutten Skellefteå-Thailand. Dessa flygplan släpper ut ca 20 procent mindre koldioxid per passagerarkilometer än jämförbara flygplan. Flybolaget toppade återigen listan över världens mest koldioxideffektiva flygbolag i atmosfair Airline Index.*