Vägarbete!

Trafikverket kommer att förstärka väg 774 från korsningen med väg 364 (Burträskvägen) till ca 100 m söder om infarten till flygplatsen.

Arbetet påbörjas i juni månad och gör ett vinteruppehåll den 30/9.

Vägen är under tiden avstängd och trafiken leds om via E4.

Läs mer på Trafikverkets hemsida: Väg 774, Skellefteå flygplats-Orrbäcken, förstärkning av väg – www.trafikverket.se

 

 

 

 

Mellan 7 augusti och den 18 augusti kommer Trafikverket arbeta med att byta asfalt på E4 söder om Bureå. Det kommer att pågå mellan klockan 06 till 20 på kvällen och det kommer också betyda att det kommer vara svårare att komma fram på platsen. Trafiken kommer regleras med antingen lots eller trafikljus. Man kommer att stänga av körfält under tiden arbetena pågår. Så man får räkna med väntetider.

Vi vill uppmana resenärer att planera sin resa och starta i god tid till flygplatsen. Det är också viktigt att visa hänsyn till de som jobbar efter vägarna och hålla nere hastigheten.

Thailand direkt från Skellefteå

Skellefteå Airport och TUI kommer med årets varmaste julklapp – direktflyg till Thailand 2020. Mitt under högsäsongen i Thailand kommer TUI att erbjuda fyra avgångar med bekvämt nonstopflyg till Phuket och Krabi.

-Det är verkligen med stor glädje som vi idag återigen har äran att presentera Thailand som destination från Skellefteå Airport. TUI´s produkt till Thailand har varit efterlängtad och nu med miljödomen på plats och projektet för förlängningen av rullbanan i fullgång, finns det alla möjligheter att utöka utbudet av interkontinentalchartertrafik från Skellefteå Airport, säger Robert Lindberg, vd, Skellefteå Airport. Avgångarna till Krabi är planerade till den 17 januari och 21 februari medan avgångarna till Phuket är planerade till den 2 februari och 8 mars. Alla flygningar kommer att genomföras med TUI Airways nya Boeing 787 Dreamliner som tar upp till 300 passagerare. Resorna sträcker sig över två veckor men som alltid kan passagerarna som väljer att resa från Skellefteå Airport lägga parkeringspengarna på något roligare då det finns möjlighet att stå på flygplatsens gratisparkering. -Vi tycker att det är roligt att kunna erbjuda resenärer från Skellefteå flygplats en möjlighet att flyga direkt till ett av våra absolut populäraste resmål, Thailand. Vi ser ett stort intresse för resor dit, en destination som har något för alla. Vi hoppas att Skellefteåborna uppskattar vår nya satsning, säger Patrick Törn, försäljningschef på TUI Sverige Thailand med sina vita stränder och enastående klimat ligger i topp tio av de mest besökta resmålen bland svenskarna. TUI har över 30 års erfarenhet av charterresor till Thailand och med sitt stora utbud av koncepthotell ger TUI sina resenärer alla möjligheter att helt utforma resan för att passa sina egna önskemål, med allt från familjehotell till en bungalow för två på stranden. Moderna flyg med mindre negativ påverkan Det är TUI Airways Boeing 787 Dreamliner som kommer att trafikera rutten Skellefteå-Thailand. Dessa flygplan släpper ut ca 20 procent mindre koldioxid per passagerarkilometer än jämförbara flygplan. Flybolaget toppade återigen listan över världens mest koldioxideffektiva flygbolag i atmosfair Airline Index.*