Road between Deia - Sollér

Ving satsar på direktflyg från Skellefteå Airport

Nästa år satsar Ving på populära charteravgångar till svenskarnas favoritöar i Medelhavet. Senast researrangören erbjöd direktcharter till Mallorca från Skellefteå Airport var 2019, men till våren och sommaren 2023 blir det återigen verklighet. Utöver det erbjuder Ving även direktcharter från Skellefteå till Gran Canaria kommande vinter. 

Till Mallorca kommer Ving att flyga med BRA, som researrangören ingick ett samarbete med i somras. Första avresa går av stapeln den 29 april och därefter erbjuds avgångar varje lördag fram till den 17 juni. Den 5 augusti öppnar rutten återigen och fortsätter en bit in på hösten till och med den 30 september.

– Det är tre år sedan vi senast erbjöd resor från Skellefteå, men nu storsatsar vi med hela 17 avgångar till Mallorca nästa sommar. Vi vet att Skellefteå växer så det knakar och därför känns det viktigt att vi kan erbjuda bra och utökade semesterförbindelser, från den lokala hemma flygplatsen direkt till det omåttligt populära Mallorca, säger Claes Pellvik, kommunikationschef Ving.

Att Ving satsar på direktflyg är även ett uppskattat initiativ för Skellefteå Airport:

– Skellefteåregionen är inne i en mycket expansiv fas och genom en snabb befolkningstillväxt ökar också behovet av semesterresor. Vi är därför mycket glada över den stora etablering som Ving nu presenterar i Skellefteå. Vår centrala lokalisering i norra Norrland är optimal för charterresor så jag är övertygad om att flygningarna till Mallorca kommer bli en stor succé säger Robert Lindberg vd Skellefteå Airport

Nytt för i år är att Ving även erbjuder vinterresor från Skellefteå till Gran Canaria, med start den 19 december i vinter fram till den 3 april nästa vår.

– Vi vet att efterfrågan på resor från Skellefteå är stor och därför känns det fantastiskt kul att Ving kan erbjuda charter även under vintersäsongen. Vi har ett brett hotellutbud på Gran Canaria och det stabila vädret tillåter allt från sol och bad till spännande utflykter som vandring i bergen, säger Claes Pellvik, kommunikationschef Ving.

Vings avgångar till Mallorca från Skellefteå Airport sommaren 2023
29 april – 17 juni
5 augusti – 30 september

För frågor, kontakta:
Claes Pellvik, Kommunikationschef Ving, claes.pellvik@ving.se, 0709-513032