TUI storsatsar på resor från Skellefteå

Charterbolaget TUI ökar kraftigt sina avgångar från Skellefteå Airport till den grekiska ön Rhodos under 2023. Under perioden 19/5 – 16/6 samt 4/8 – 22/9 2023 kommer hela 13 avgångar att finnas tillgängliga från Skellefteå Airport.

Resandet från och till Skellefteå växer. Det beror primärt på regionens expansiva tillväxt men också på ett uppdämt resebehov efter pandemin. Tillväxten i kombination med en stark efterfrågan innebär andra förutsättningar för resandet. Därför har charterarrangören TUI beslutat att utöka sina avgångar från Skellefteå Airport genom att sätta in 13 nya avgångar motsvarande 2 500 platser.

–   Det är mycket glädjande att TUI väljer att storsatsa i Skellefteå där vår geografiska placering i kombination med tillväxten gör oss till den perfekta charterflygplatsen i norra Sverige. Dessutom är Rhodos en mycket populär destination som vi nu ger fler möjligheten att besöka, säger Skellefteå Airports vd Robert Lindberg.

Under nästa månad startar vintersäsongens direktflyg till Gran Canaria med TUI och resebolaget ser nu fram emot att även kunna erbjuda resealternativ till medelhavet under sommaren.

–     Givetvis vill vi vara med i den spännande utveckling som Skellefteå befinner sig i och därför känns det otroligt roligt att vi nu får chansen att utöka vårt erbjudande från Skellefteå Airport med resor till Rhodos, säger Ronja Jakobsson, kommunikatör på TUI

 

För mer information

Ronja Jakobsson
Junior Communication Manager Sweden

TUI
Söder Mälarstrand 27  |  117 85 Stockholm  |  Sweden
Tel: +46 8 720 73 96
ronja.jakobsson@tui.se

 

Robert Lindberg
VD Skellefteå Airport
070-551 70 75
robert.lindberg@sft.se