Vägarbete!

Trafikverket kommer att förstärka väg 774 från korsningen med väg 364 (Burträskvägen) till ca 100 m söder om infarten till flygplatsen.

Arbetet påbörjas i juni månad och gör ett vinteruppehåll den 30/9.

Vägen är under tiden avstängd och trafiken leds om via E4.

Läs mer på Trafikverkets hemsida: Väg 774, Skellefteå flygplats-Orrbäcken, förstärkning av väg – www.trafikverket.se

 

 

 

 

Mellan 7 augusti och den 18 augusti kommer Trafikverket arbeta med att byta asfalt på E4 söder om Bureå. Det kommer att pågå mellan klockan 06 till 20 på kvällen och det kommer också betyda att det kommer vara svårare att komma fram på platsen. Trafiken kommer regleras med antingen lots eller trafikljus. Man kommer att stänga av körfält under tiden arbetena pågår. Så man får räkna med väntetider.

Vi vill uppmana resenärer att planera sin resa och starta i god tid till flygplatsen. Det är också viktigt att visa hänsyn till de som jobbar efter vägarna och hålla nere hastigheten.

Ryanair utökar trafiken mellan Skellefteå och Stockholm Arlanda

Ryanair air

Från och med 27 mars 2023 kommer Ryanair att utöka avgångarna mellan Skellefteå och Stockholm från tre till fem avgångar per vecka. Skälet till ökningen är att flygningarna på sträckan varit populära och haft en hög fyllnadsgrad.

 

Flygbolaget Ryanair flyttade tidigare sin bas till Stockholm Arlanda vilket möjliggjort inrikestrafik i Sverige. I och med detta så startade bolaget inrikestrafik mellan Skellefteå Airport och Stockholm-Arlanda. Flygningarna har sedan start varit mycket populära och därför har Ryanair nu fattat beslut om att utöka trafiken mellan Skellefteå Airport och Stockholm-Arlanda från dagens tre rundturer per vecka till fem rundturer.

  • Den utveckling som nu sker i Skellefteåregionen saknar motstycke i hela Europa och för att vi ska klara den starka tillväxt som sker krävs goda kommunikationer till omvärlden. Flyginfrastrukturen är helt avgörande för vår regions fortsatta expansion då avstånden till Stockholm eller andra städer är långa. Ryanairs beslut att utöka trafiken är viktigt för privatpersoner och näringslivets möjligheter att resa till eller från Skellefteå, vilket i sin tur är viktigt för regionens tillväxt säger Robert Lindberg, vd på Skellefteå Airport.

 

Ryanair kommer från och med den 27 mars att trafikera linjen Stockholm Arlanda – Skellefteå – Stockholm Arlanda på måndagar, onsdagar, torsdagar, fredagar och lördagar.

 

Tidtabell från den 27 mars 2023
Måndagar         Avgång
ARN-SFT           12:55
SFT-ARN           14:35

Onsdagar          Avgång
ARN-SFT           07:15
SFT-ARN           08:55

Torsdagar
ARN-SFT           20:50
SFT-ARN           22:30

 

Fredagar           Avgång
ARN-SFT           06:25
SFT-ARN           08:05

 

Lördagar           Avgång
ARN-SFT           06:45
SFT-ARN           08:25

Reservation för fel, För rätt information kontrollera Ryanairs hemsida

 

Från Stockholm Arlanda trafikerar Ryanair för närvarande följande destinationer:

Aalborg, Alicante, Banja Luka, Birmingham, Barcelona, Bologna, Bryssel, Cologne, Chania, Korfu, Beziers, Brindisi, Gdansk, Göteborg, Karlsruhe/Baden-Baden, Kaunas, Krakow, Liverpool, London Stansted, Malaga, Malmö, Malta, Milano Bergamo, Poznan, Palma, Nis, Riga, Luleå, Rom, Pisa, Tallinn, Rijeka, Turin, Thessaloniki, Tuzla, Visby, Wroclaw, Valencia, Wien, Venedig, Warszawa, Zadar, Budapest.

 

Resorna till och från Skellefteå är bokningsbara på www.ryanair.com

För mer information:

Robert Lindberg
VD
Skellefteå Airport
+46 70 551 70 75
robert.lindberg@sft.se