x1000w-BRA flygplan

BRA blir kvar i Skellefteå – förlänger trafiken året ut

Flygbolaget BRA har beslutat att förlänga flygtrafiken till Stockholm-Bromma från Skellefteå Airport året ut. Sträckan trafikeras torsdagar och söndagar under hösten. ”Ser vi samma fina utveckling på resandet som vi sett under sommaren finns det stora möjligheter för ökad trafik till och från Skellefteå” säger Martin Erkenborn, kommersiell chef på BR.

Flygbolaget BRA har under sommaren trafikerat Stockholm-Bromma och Göteborg som sommardestinationer. Utvecklingen på dessa flyglinjer har kraftfullt överstigit förväntningarna varvid flygbolaget nu beslutat om en långsiktig etablering i Skellefteå.

– Tillväxten i Skellefteå med omnejd är exceptionell och vi vill bidra till den utvecklingen genom att tillhandahålla klimateffektiva och flexibla resealternativ för Skellefteås växande marknad. Vårt mål att bli världens första fossilfria flygbolag och det harmoniserar väl med Skellefteås arbete för hållbart resande säger BRA’s kommersiella chef Martin Erkenborn.

Idag flyger flygbolaget BRA två avgångar per vecka till Stockholm-Bromma och fram till den 26 september även en säsongslinje till Göteborg. Via Stockholm-Bromma kan man enkelt nå ytterligare 12 destinationer inrikes och från och med den 27 september även Århus i Danmark.

– Skellefteå växer kraftfullt och vi har ett stort behov av kommunikationer till och från regionen. Vi ser BRA´s förlängning av flyglinjen till Stockholm-Bromma som mycket viktigt då det ger förbättrad tillgänglighet för vårt växande näringsliv, våra besökare och för våra invånare säger Robert Lindberg VD Skellefteå Airport.

Tidtabell: Torsdag Söndag

Från Stockholm – Bromma 09.00 13.00

Från Skellefteå 11.05 15.05

För mer information.

Robert Lindberg VD Skellefteå Airport +46 70 551 70 75 robert.lindberg@sft.se

BRA Pressjour +46 10 722 16 62 press@flygbra.se

Skellefteå Airport är Västerbottens näst största flygplats med ett strategiskt läge mellan Luleå och Umeå. Flygplatsen ägs av Skellefteå kommun och har ett normalår ca 300 000 resenärer per år. Flygplatsen erbjuder inrikes reguljärflyg med dagliga avgångar till Arlanda, och Bromma samt chartertrafik till Rhodos, Amsterdam, Antalya, Split, Mallorca, Gran Canaria, Andorra, Phuket, Krabi och Kr