Ryan

Ryanair startar ny inrikes flyglinje mellan Skellefteå och Stockholm Arlanda

Flygbolaget Ryanair har beslutat att etablera inrikestrafik mellan Skellefteå Airport och Stockholm Arlanda två dagar per vecka. Flyglinjen innebär nya alternativ för resor samtidigt som tillgängligheten till och från Skellefteå förbättras.

Flygbolaget Ryanair har tidigare varit baserad vid Skavsta flygplats i Nyköping men i maj beslutade flygbolaget att man skulle flytta sin bas till Stockholm Arlanda.
Beslutet innebar 22 nya flyglinjer till och från Stockholm Arlanda och bland dessa även två inrikeslinjer till Göteborg och Malmö.
Nu väljer Ryanair att fortsätta expandera genom att börja trafikera linjen Skellefteå – Stockholm Arlanda och återetablerar därmed sin närvaro vid Skellefteå Airport efter några års frånvaro.

  • Den utveckling som nu sker i Skellefteåregionen saknar motstycke i hela Europa och för att vi ska klara den starka tillväxt som sker krävs goda kommunikationer till omvärlden. Flyginfrastrukturen är helt avgörande för vår regions fortsatta expansion då avstånden till Stockholm eller andra städer är långa. Ryanairs etablering ger utökade möjligheter för privatpersoner och näringsliv att resa till eller från Skellefteå vilket givetvis är glädjande, säger Robert Lindberg, vd på Skellefteå Airport.

Ryanair kommer från och med den 3 december att trafikera linjen Stockholm Arlanda – Skellefteå – Stockholm Arlanda två gånger per vecka på måndagar och fredagar. Flygningarna är anpassade till både veckopendlande tjänsteresor såsom weekendturism till eller från Skellefteå.

  • Genom åren har Skellefteåregionen tappat stora passagerarvolymer till andra flygplatser på grund av de konkurrensförutsättningar som funnits där, vilket varit mycket tråkigt. Vi visade senast under 2017 och 2018 att marknaden finns för över 400 000 årsresenärer och vi hoppas vi genom denna etablering att företag och privatpersoner åter ska välja Skellefteå säger Robert Lindberg.

 

Tidtabell
Måndagar     Avgång
ARN-SFT        09:45
SFT-ARN        11:30

Fredagar
ARN-SFT        08:20
SFT-ARN        10:05

 

Från Stockholm Arlanda trafikerar Ryanair följande destinationer:

Aalborg, Alicante, Banja Luka, Barcelona, Bologna, Bryssel

Gdansk, Göteborg, Karlsruhe/Baden-Baden, Kaunas, Krakow

Liverpool, London Stansted, Malaga, Malmö, Milano Bergamo

Nice, Riga, Tallinn, Thessaloniki, Wien, Warszawa.

 

Resorna till och från Skellefteå är bokningsbara på www.ryanair.com