Vägarbete!

Trafikverket kommer att förstärka väg 774 från korsningen med väg 364 (Burträskvägen) till ca 100 m söder om infarten till flygplatsen.

Arbetet påbörjas i juni månad och gör ett vinteruppehåll den 30/9.

Vägen är under tiden avstängd och trafiken leds om via E4.

Läs mer på Trafikverkets hemsida: Väg 774, Skellefteå flygplats-Orrbäcken, förstärkning av väg – www.trafikverket.se

 

 

 

 

Mellan 7 augusti och den 18 augusti kommer Trafikverket arbeta med att byta asfalt på E4 söder om Bureå. Det kommer att pågå mellan klockan 06 till 20 på kvällen och det kommer också betyda att det kommer vara svårare att komma fram på platsen. Trafiken kommer regleras med antingen lots eller trafikljus. Man kommer att stänga av körfält under tiden arbetena pågår. Så man får räkna med väntetider.

Vi vill uppmana resenärer att planera sin resa och starta i god tid till flygplatsen. Det är också viktigt att visa hänsyn till de som jobbar efter vägarna och hålla nere hastigheten.

Gdansk

I mars startar Wizz Air’s flyglinje mellan Skellefteå och Gdansk

Det ungerska flygbolaget Wizz Air planerade att öppna en direktlinje mellan Skellefteå och den polska staden Gdansk redan sommaren 2020, men med anledning av coronapandemin så blev uppstarten av flyglinjen uppskjuten.
Nu har det glädjande beskedet kommit att flyglinjen kommer att starta den 29 mars 2022 och trafikeras året om vilket ger ökad tillgänglighet för privatpersoner och näringsliv

– Vi är glada över att Wizz Air väljer Skellefteå och det här är en mycket positiv nyhet för både invånarna och näringslivet. Linjen ger ökad tillgänglighet och skapar nya möjligheter för vår kommunikation med omvärlden, vilket är viktigt för vår tillväxt och utveckling, säger Skellefteå Airports VD Robert Lindberg.

Etableringen i Skellefteå är Wizz Airs enda flyglinje i norra Sverige och innebär två avgångar per vecka, tisdagar och lördagar, till och från den polska storstaden.

– Det här är ytterligare ett kvitto på vilken attraktionskraft Skellefteå har. Förutom nya möjligheter till turist- och affärsresor för vår region så innebär etableringen att polska privatpersoner och företag enkelt kan ta sig till Skellefteå vilket är positivt, säger Skellefteå kommuns kommunalråd Lorents Burman.

Även Cecilia Petzäll, Travel Trade Manager på Swedish Lapland Visitors Board, ser positivt på den nya linjen mellan Skellefteå och Gdansk. – Ja, vi tycker självklart att det är glädjande att Skellefteå får en ny direktlinje från Europa. Att den dessutom trafikeras året om är mycket bra för besöksnäringen.
Från Skellefteå Airport tar sig resenären enkelt vidare till hela Swedish Lapland, så flygplatsens utveckling är bra för hela vår arktiska destination, säger hon.

Gdansk är en av Polens största och äldsta städer och en populär turistort med sin rika historia och vackra arkitektur. Här finns ett brett kulturliv, ett imponerande restaurangutbud, olika köpcenter samt flera fina stränder tack vare närheten till Östersjön.

– I Gdansk finns något för alla. Och tack vare den täta trafikeringen till och från Skellefteå samt att Lech Walesas är en internationell flygplats så finns även möjligheter att enkelt ta sig vidare till andra destinationer, säger Robert Lindberg.

Trafikstart tisdagen den 29 mars 2022.

Flyglinjen trafikeras tisdagar samt lördagar året runt. Flygbiljetter kan bokas på www.wizzair.com

För mer information:

Robert Lindberg VD Skellefteå Airport
+46 70 551 70 75
robert.lindberg@sft.se