Gdansk

I mars startar Wizz Air’s flyglinje mellan Skellefteå och Gdansk

Det ungerska flygbolaget Wizz Air planerade att öppna en direktlinje mellan Skellefteå och den polska staden Gdansk redan sommaren 2020, men med anledning av coronapandemin så blev uppstarten av flyglinjen uppskjuten.
Nu har det glädjande beskedet kommit att flyglinjen kommer att starta den 29 mars 2022 och trafikeras året om vilket ger ökad tillgänglighet för privatpersoner och näringsliv

– Vi är glada över att Wizz Air väljer Skellefteå och det här är en mycket positiv nyhet för både invånarna och näringslivet. Linjen ger ökad tillgänglighet och skapar nya möjligheter för vår kommunikation med omvärlden, vilket är viktigt för vår tillväxt och utveckling, säger Skellefteå Airports VD Robert Lindberg.

Etableringen i Skellefteå är Wizz Airs enda flyglinje i norra Sverige och innebär två avgångar per vecka, tisdagar och lördagar, till och från den polska storstaden.

– Det här är ytterligare ett kvitto på vilken attraktionskraft Skellefteå har. Förutom nya möjligheter till turist- och affärsresor för vår region så innebär etableringen att polska privatpersoner och företag enkelt kan ta sig till Skellefteå vilket är positivt, säger Skellefteå kommuns kommunalråd Lorents Burman.

Även Cecilia Petzäll, Travel Trade Manager på Swedish Lapland Visitors Board, ser positivt på den nya linjen mellan Skellefteå och Gdansk. – Ja, vi tycker självklart att det är glädjande att Skellefteå får en ny direktlinje från Europa. Att den dessutom trafikeras året om är mycket bra för besöksnäringen.
Från Skellefteå Airport tar sig resenären enkelt vidare till hela Swedish Lapland, så flygplatsens utveckling är bra för hela vår arktiska destination, säger hon.

Gdansk är en av Polens största och äldsta städer och en populär turistort med sin rika historia och vackra arkitektur. Här finns ett brett kulturliv, ett imponerande restaurangutbud, olika köpcenter samt flera fina stränder tack vare närheten till Östersjön.

– I Gdansk finns något för alla. Och tack vare den täta trafikeringen till och från Skellefteå samt att Lech Walesas är en internationell flygplats så finns även möjligheter att enkelt ta sig vidare till andra destinationer, säger Robert Lindberg.

Trafikstart tisdagen den 29 mars 2022.

Flyglinjen trafikeras tisdagar samt lördagar året runt. Flygbiljetter kan bokas på www.wizzair.com

För mer information:

Robert Lindberg VD Skellefteå Airport
+46 70 551 70 75
robert.lindberg@sft.se