Vägarbete!

Trafikverket kommer att förstärka väg 774 från korsningen med väg 364 (Burträskvägen) till ca 100 m söder om infarten till flygplatsen.

Arbetet påbörjas i juni månad och gör ett vinteruppehåll den 30/9.

Vägen är under tiden avstängd och trafiken leds om via E4.

Läs mer på Trafikverkets hemsida: Väg 774, Skellefteå flygplats-Orrbäcken, förstärkning av väg – www.trafikverket.se

 

 

 

 

Mellan 7 augusti och den 18 augusti kommer Trafikverket arbeta med att byta asfalt på E4 söder om Bureå. Det kommer att pågå mellan klockan 06 till 20 på kvällen och det kommer också betyda att det kommer vara svårare att komma fram på platsen. Trafiken kommer regleras med antingen lots eller trafikljus. Man kommer att stänga av körfält under tiden arbetena pågår. Så man får räkna med väntetider.

Vi vill uppmana resenärer att planera sin resa och starta i god tid till flygplatsen. Det är också viktigt att visa hänsyn till de som jobbar efter vägarna och hålla nere hastigheten.

Succén fortsätter – BRA sätter in direktflyg mellan Skellefteå och Göteborg under jul och nyår

 

Flygbolaget BRA lanserade under sommaren en direktlinje till Göteborg och Stockholm Bromma från Skellefteå Airport. Flyglinjerna visade sig vara en stor succé och därför har BRA beslutat att flyga direktlinjen till och från Göteborg även under jul och nyårshelgerna.

 

Flygbolaget BRA etablerade två flyglinjer från Skellefteå under sommaren, till och från Göteborg och Stockholm-Bromma. Flyglinjerna blev väldigt populära och trafiken utökades.
Under hela hösten har Stockholm-Bromma trafikerats med två turer varje vecka på torsdagar och söndagar vilket passar både veckopendlande affärsresenärer som weekendresande privatresenärer.
Nu har flygbolaget BRA beslutat att utöka verksamheten i Skellefteå med direkttrafik till och från Göteborg under jul och nyårshelgerna. Totalt kommer flyglinjen till Göteborg trafikeras med fem rundturer mellan den 22 december och sista ankomst den 7 januari.

  • Vi är otroligt glada och tacksamma för det positiva mottagande vi har fått i Skellefteå sedan vår etablering i somras. Antalet kunder som bokat biljetter till direktlinjen till Göteborg överträffade då våra förväntningar. Därför var det självklart för oss att flyga till och från Göteborg även under kommande storhelger och därmed kunna erbjuda fler möjligheten att fira jul eller nyår på västkusten eller i Västerbotten säger BRA´s Kommersiella chef Martin Erkenborn.

 

BRA flyger även två turer per vecka till och från Stockholm-Bromma, en flyglinje som bolaget planerar att fortsätta med och förlänger även under vintern och våren.

 

  • Utvecklingen och tillväxten i och runt Skellefteå saknar motstycke i Sverige.
    Vi på BRA vill så klart bidra till den utvecklingen genom att tillhandahålla bra förbindelser och resealternativ. Vår Bromma linje utvecklas bra och fler och fler passagerare upptäcker flygplatsens smidighet och närhet till Stockholm city, vår ambition är att vi är i Skellefteå för att stanna fortsätter Martin Erkenborn

 

  • BRA´s linjetrafik är ett viktigt steg för vårt näringsliv och våra invånare. Skellefteås accelererande utveckling kräver goda kommunikationer och genom ett ökat utbud av resealternativ skapas goda förutsättningar för tillväxt, utveckling och etablering samtidigt som man skapar möjligheter för både privatresande och inrikes turism, säger Robert Lindberg, VD Skellefteå Airport.

 

 

Fakta

Resorna går redan idag att boka på www.flygbra.se

5 avgångar och ankomster, totalt 720 erbjudna stolar

 

Flygplan
ATR 72-600 som är världens klimateffektivaste regionalflygplan.

Alla resenärer kan på alla avgångar välja MiljöClass som är en biljett där fossilt bränsle är utbytt mot biobränsle. Samtliga resor som görs med BRA är dessutom fullt klimatkompenserade.

Planerad tidtabell 

 För exakt tidtabell se www.flygbra.se/skelleftea

 

Skellefteå – Göteborg

  Avgång
22 dec 22:05
26 dec 12:45
27 dec 11:00
3 jan 11:00
7 jan 11:00

 

Göteborg – Skellefteå

  Avgång
22 dec 19:40
26 dec 15:10
27 dec 13:45
3 jan 13:45
7 jan 13:45

 

 

För mer information:

Martin Erkenborn

Kommersiell chef

070-668 62 65

 

Robert Lindberg                                                                                                                                                                            VD
Skellefteå Airport
070 551 70 75
robert.lindberg@sft.se