Nu kan Skellefteborna flyga direkt till Thailand

Efter långt uppehåll är det nu åter möjligt att boka charter direkt från Skellefteå Airport till Thailand med resebolaget. Sedan beskedet, att Thailand nu välkomnar svenska turister utan krav på karantän, har antalet resebokningar hos TUI ökat rejält och från Skellefteå ligger bokningsläget högt över Sverigesnittet. Första flyget avgår i februari.


Thailand är en storfavorit bland svenskarna och från Skellefteå gick senaste flyget direkt till Thailand med TUI vintern 2019. Efter detta har det, i och med pandemin, varit ett långt uppehåll. Men nu under slutet av oktober kom beskedet att Thailand nu välkomnar svenska turister
från och med 1 november utan krav på karantän.
Efter beskedet ökade antalet resebokningar stort.
Och Skellefteå toppar, där är bokningsläget dubbelt så högt mer jämfört med övriga Sverige sett till antalet bokade platser per flyg.  

-Vi är otroligt glada att vi nu kan erbjuda charterresor till Thailand från Skellefteå igen. Vi kan se en stor ökning i antal resebokningar vilket tyder på att många saknat Thailand. Jag, som själv kommer från Skellefteåtrakten, vet hur speciellt det är att kunna resa direkt från Skellefteå och slippa mellanlandning i Stockholm, säger Ronja Jakobsson, Kommunikatör på TUI 

Direktflyg till Thailand från Skellefteå Airport gick såpass bra när detta erbjöds för under vintern 2019 att TUI nu väljer att åter erbjuda detta. Avgångarna är både till Krabi flygplats och Phuket flygplats.    

 

-Det är en fantastisk nyhet att TUI väljer direkt interkontinental trafik från Skellefteå Airport och Norrland. Skellefteå är i en otrolig tillväxtfas med stora etableringar och ökat invånarantal, detta i kombination med en geografisk optimal placering utmed norrlandskusten ger bra förutsättningar för direkta charterresor och ökar regionens attraktivitet, säger Robert Lindberg, VD på Skellefteå Airport

 

 

Topp fem bokade hotell i Thailand hos TUI 

  1. Phuket Marriott Resort & Spa Tri Trang, Phuket  
  2. Mai Khao Lak, Khao Lak  
  3. Chada Beach Resort, Koh Lanta  
  4. Nakara Beach Resort, Koh Lanta  
  5. The Briza Resort, Khao Lak 

 

Extra skydd för dig som bokar en paketresa   

Paketreselagen innebär extra skydd för dig som bokar en paketresa, oavsett om du reser med klassisk charter eller om du plockar ihop din resa själv hos något av paketresebolagen. Exempelvis får du pengarna tillbaka för hela resan om den skulle ställas in, som kund har du garanti på återbetalning vid inställd resa inom 14 dagar.   

Utöver detta ingår även ett extra skydd utan extra kostnad för dig som bokar en charterresa, flyg och boende, med TUI till Thailand. Skyddet innebär att du har mer flexibla möjligheter till både av –och ombokning innan avresa.

För mer information:

Ronja Jakobsson
Junior Corporate & Colleagues Communication Manager

TUI
Tel: 08 720 73 96
ronja.jakobsson@tui.se


Robert Lindberg
VD
Skellefteå Airport
Tel: 070 551 70 75
robert.lindberg@sft.se