Vägarbete!

Trafikverket kommer att förstärka väg 774 från korsningen med väg 364 (Burträskvägen) till ca 100 m söder om infarten till flygplatsen.

Arbetet påbörjas i juni månad och gör ett vinteruppehåll den 30/9.

Vägen är under tiden avstängd och trafiken leds om via E4.

Läs mer på Trafikverkets hemsida: Väg 774, Skellefteå flygplats-Orrbäcken, förstärkning av väg – www.trafikverket.se

 

 

 

 

Mellan 7 augusti och den 18 augusti kommer Trafikverket arbeta med att byta asfalt på E4 söder om Bureå. Det kommer att pågå mellan klockan 06 till 20 på kvällen och det kommer också betyda att det kommer vara svårare att komma fram på platsen. Trafiken kommer regleras med antingen lots eller trafikljus. Man kommer att stänga av körfält under tiden arbetena pågår. Så man får räkna med väntetider.

Vi vill uppmana resenärer att planera sin resa och starta i god tid till flygplatsen. Det är också viktigt att visa hänsyn till de som jobbar efter vägarna och hålla nere hastigheten.

Direktflyg från Skellefteå till Gran Canaria

Charterbolagen TUI och Ving har beslutat att återetablera charterflygningar från Skellefteå Airport till den populära semesterorten Gran Canaria. Resorna som är mycket efterfrågade kommer att starta den 19/12 2022 och pågå till och med den 3/4 2023.

Under coronapandemin har charterresor varit svåra att genomföra, detta har medfört ett stort uppdämt resebehov till populära destinationer. Under våren har resorna till och från Skellefteå ökat vilket också avspeglar sig på efterfrågan av charterresor.
Med anledning av detta har researrangörerna TUI samt Ving beslutat att gemensamt erbjuda charterresor till den spanska turistdestinationen Gran Canaria.

Flygningarna kommer att starta den 19 december -2022 och pågå varje vecka till och med den 3 april -2023

–  Detta är mycket goda nyheter, vi vet att charterresor till Gran Canaria är otroligt populära och efterfrågade så jag är helt övertygad om att denna charterserie blir en stor succé säger Robert Lindberg vd Skellefteå Airport

–  Skellefteå växer och vi vill självklart vara med i den utvecklingen. Det känns otroligt roligt att nu kunna utöka vårt vinterprogram, som vi sen tidigare har till Thailand, med direktflyg till Gran Canaria. Gran Canaria är en mycket populär vinterdestination så det är givetvis glädjande att vi nu kan erbjuda skellefteborna denna möjlighet. Säger Ronja Jakobsson, Kommunikatör på TUI

–  Ving kommer för första gången att erbjuda charterresor från Skellefteå till Gran Canaria för kommande vinter. Den lokala marknaden i Skellefteåregionen är i stark tillväxt och Ving vill självfallet bidra till ett ökat utbud av resealternativ från Skellefteå och Norrland säger Christine Tötterman på Ving.

För mer information

Ronja Jakobsson
Junior Communication Manager Sweden
Söder Mälarstrand 27 |  117 85 Stockholm  |  Sweden
Tel: +46 8 720 73 96
ronja.jakobsson@tui.se

Christine Tötterman
Ving
christine.totterman@ving.se

Robert Lindberg
VD Skellefteå Airport
070-551 70 75
robert.lindberg@sft.se