Ang Deturs inställda trafik

Detur har beslutat att se över sin verksamhet för att göra en omstart med rekapitalisering av bolaget samtidigt som en omorganisation genomförs med bland annat införande av förbättrad och utvecklad teknik för att bättre möta framtida utmaningar.

Eftersom detta innebär förändringar i organisationen och i organisationens processer kommer produktion och drift tillfälligt att pausas under en period. Resten av chartersäsongen 2022 kommer att ställas in.

Det kommer många frågor till oss angående era bokningar, vi kan tyvärr ej svara på det utan vi hänvisar er till Detur.

 

 

 

 

Direktflyg från Skellefteå till Gran Canaria

Charterbolagen TUI och Ving har beslutat att återetablera charterflygningar från Skellefteå Airport till den populära semesterorten Gran Canaria. Resorna som är mycket efterfrågade kommer att starta den 19/12 2022 och pågå till och med den 3/4 2023.

Under coronapandemin har charterresor varit svåra att genomföra, detta har medfört ett stort uppdämt resebehov till populära destinationer. Under våren har resorna till och från Skellefteå ökat vilket också avspeglar sig på efterfrågan av charterresor.
Med anledning av detta har researrangörerna TUI samt Ving beslutat att gemensamt erbjuda charterresor till den spanska turistdestinationen Gran Canaria.

Flygningarna kommer att starta den 19 december -2022 och pågå varje vecka till och med den 3 april -2023

–  Detta är mycket goda nyheter, vi vet att charterresor till Gran Canaria är otroligt populära och efterfrågade så jag är helt övertygad om att denna charterserie blir en stor succé säger Robert Lindberg vd Skellefteå Airport

–  Skellefteå växer och vi vill självklart vara med i den utvecklingen. Det känns otroligt roligt att nu kunna utöka vårt vinterprogram, som vi sen tidigare har till Thailand, med direktflyg till Gran Canaria. Gran Canaria är en mycket populär vinterdestination så det är givetvis glädjande att vi nu kan erbjuda skellefteborna denna möjlighet. Säger Ronja Jakobsson, Kommunikatör på TUI

–  Ving kommer för första gången att erbjuda charterresor från Skellefteå till Gran Canaria för kommande vinter. Den lokala marknaden i Skellefteåregionen är i stark tillväxt och Ving vill självfallet bidra till ett ökat utbud av resealternativ från Skellefteå och Norrland säger Christine Tötterman på Ving.

För mer information

Ronja Jakobsson
Junior Communication Manager Sweden
Söder Mälarstrand 27 |  117 85 Stockholm  |  Sweden
Tel: +46 8 720 73 96
ronja.jakobsson@tui.se

Christine Tötterman
Ving
christine.totterman@ving.se

Robert Lindberg
VD Skellefteå Airport
070-551 70 75
robert.lindberg@sft.se