Ving storsatsar med flygningar till Mallorca från Skellefteå

Charterbolaget Ving har beslutat att erbjuda direktflyg från Skellefteå Airport till en av Europas mest omtyckta resmål Mallorca. Flygningarna kommer att ske våren och hösten 2023 och möjliggörs genom ett nytt samarbete mellan Ving och flygbolaget BRA.

Den spanska destinationen Mallorca är ett av de mest efterfrågade resmålen från Skellefteå. Nu har charteroperatören Ving meddelat att man kommer att storsatsa på resor till Mallorca från Skellefteå Airport. Resorna kommer att ske under vår- och höstsäsongen 2023. Vårsäsongen startar den 29 april och pågår till och med den 17 juni, höstsäsongen startar den 5 augusti och pågår till och med den 30 september. Totalt kommer Ving att genomföra 17 flygningar till den populära turistdestinationen.

Till grund för den stora satsningen ligger ett nytt samarbetsavtal mellan Ving och flygbolaget BRA som kommer att utföra flygningarna med moderna Airbus 319.
Båda bolagen har ambitiösa hållbarhetsmål som tillsammans med Skellefteå Airports framgångsrika klimatarbete ger goda förutsättningar för ett mer hållbart resande.
Redan från start kommer alla resenärer att kunna klimatreducera sin resa genom att köpa bioflygbränsle för den aktuella destinationen.

–      Skellefteå är en av Nordens mest expansiva regioner och Ving vill självklart vara med i den utvecklingen. Vi vet att efterfrågan på charterresor till Mallorca är stort och genom Skellefteås geografiska placering når vi många ressugna norrlänningar. Dessutom är vårt samarbete med BRA och Skellefteå Airport perfekt för att kunna erbjuda mer hållbara semesterresor säger Christine Tötterman på Ving

–        Ving är en eftertraktad charteroperatör i vår region, därför är vi oerhört glada över att man nu storsatsar i Skellefteå med resor till både Gran Canaria och Mallorca. Vi hoppas att trepartsamarbetet mellan Skellefteå Airport, Ving och BRA både ska driva arbetet framåt för hållbara semesterresor samt dessutom ge möjligheter för nya spännande destinationer från norra Sverige säger Robert Lindberg VD på Skellefteå Airport

Tidigare i vår meddelade Ving att man kommer att man för första gången kommer att erbjuda flygresor till Gran Canaria under kommande vinter och nu utökas den flygserien med 17 nya avgångar till Mallorca.
Alla resor är bokningsbara.

Fakta
Ving flyger från Skellefteå Airport till
Gran Canaria:          19 december 2022 – 3 april 2023
Mallorca:                  29 april – 17 juni samt 5 augusti – 30 september
Flygbolag:                 BRA
Flygplan                    Airbus 319