Gratis Parkering

Från och med den 1 juni blir det möjligt för alla resenärer som reser från Skellefteå Airport att parkera gratis. Erbjudandet gäller på den nuvarande charterparkeringen som därmed öppnas upp för samtliga resenärer. Införandet av gratis parkering är en del i Skellefteå Airports strategi att göra det mer attraktivt att flyga till och från Skellefteå och därmed i förlängningen bidra till regionens tillväxt.

Skellefteå Airport har sedan 2009 vuxit med 75 000 resenärer och det finns potential för ytterligare ökning. I och med att både SAS och Norwegian från den 26 mars flyger inrikes till Stockholm-Arlanda samt att det under 2017 finns cirka 100 charteravgångar från Skellefteå Airport så kommer flygplatsen att slå nya passagerarrekord. Redan i januari ökade resandet med 14 procent jämfört med januari 2016.

-Vi har arbetat målinriktat för att öka utbudet på Skellefteå Airport och nu ser vi resultaten. Med införandet av gratis parkering är förhoppningarna att locka ännu fler nya resenärer och därmed skapa ett brett passagerarunderlag för samtliga flygbolag på Skellefteå Airport, säger Robert Lindberg, vd Skellefteå Airport.

– Vi fortsätter att förbättra och stärka vårt erbjudande till och från Skellefteå och att göra livet enklare för våra resenärer, och gläds åt att det nu också blir gratis parkering i anslutning till flygplatsen, säger Anders Wahlström, försäljningschef SAS Sverige.

Den utveckling som nu sker på Skellefteå Airport saknar motstycke inom svenskt inrikesflyg. Norwegians etablering mellan Skellefteå och Stockholm Arlanda tillför ytterligare 850 avgångar till SAS 1 400 avgångar, vilket ger nya möjligheter till resande till och från regionen.

-Att erbjuda resenärer gratis parkering på Skellefteå flygplats är oerhört generöst och underlättar betydligt för de som ska ut och resa. Med Norwegians dagliga avgångar till Stockholm Arlanda kan Västerbottenborna enkelt resa vidare både inom och utanför Europa, utan att behöva tänka på parkeringen, säger Norwegians informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson.

-Förhoppningen är givetvis att passagerarvolymen ökar så att alla operatörer kan överleva. Vi har dock en hotbild i den föreslagna flygskatten, men i och med att vi inför möjlighet till gratis parkering så lindrar vi den effekten och ger därmed våra flygbolag bättre överlevnadsmöjligheter, vilket är avgörande för Skellefteåregionens tillväxt, säger Robert Lindberg, vd, Skellefteå Airport.

Gratis parkering kommer att gälla på den yta som tidigare utgjorde charterparkering. Den terminalnära parkeringen där motorvärmare och självriskeliminering ingår samt korttidsparkeringen kommer som tidigare att vara avgiftsbelagd.