737 (4)

Norwegian lanserar direktflyg till Skellefteå

Norwegian fortsätter att utveckla linjenätet och lanserar idag direktflyg mellan Stockholm Arlanda Airport och Skellefteå. Lanseringen sker i samband med att Norwegians koncernchef Geir Karlsen deltar i Almedalsveckan i Visby där han bland annat träffar representanter från Skellefteå kommun.

– Utvecklingen i Skellefteå med många företag som satsar stort i regionen ökar behovet av god tillgänglighet till omvärlden. I dagsläget finns det ett begränsat utbud på flyg till och från Skellefteå och det är därför glädjande att vi idag kan meddela att vi börjar flyga mellan Stockholm och Skellefteå, säger Norwegians koncernchef Geir Karlsen.

Den snabba tillväxten innebär att det finns ett stort behov av fler direktflyg till regionen. Näringslivet utvecklas med både nya företag och utbyggnader av befintliga verksamheter. Antalet invånare i Skellefteå förväntas öka från dagens knappt 78 000 till 90 000 personer år 2030 och till 100 000 till 2040.

–Skellefteå är den kommun som befolkningsmässigt växt mest i Sverige under årets första del. Här investeras också mest per capita. Att ha en bra infrastruktur för resande är en viktig pusselbit i hela samhällsomvandlingen, så det är glädjande att Skellefteå Airport och Norwegian idag kan presentera denna etablering, säger Kristina Sundin Jonsson, kommundirektör i Skellefteå.

– Skellefteås snabba tillväxt kräver en god tillgänglighet till omvärlden. Här på Skellefteå Airport ser vi en god tillströmning av passagerare och därmed ett utrymme för att kunna utöka trafiken med en ny aktör. Jag vet att det här är ett viktigt besked för näringslivet, invånarna och besöksnäringen i Skellefteå, säger Robert Lindberg, VD för Skellefteå Airport.

Om den nya linjen:
Direktlinjen mellan Stockholm Arlanda Airport och Skellefteå kommer att trafikeras fem dagar i veckan; på måndagar, tisdagar, torsdagar, fredagar och söndagar med start 28 oktober 2024.

Norwegian trafikerar ett omfattande linjenät och erbjuder under sommarhalvåret 340 linjer till över 120 destinationer. Norwegians destinationer finns tillgängliga på www.norwegian.com.