Vägarbete!

Trafikverket kommer att förstärka väg 774 från korsningen med väg 364 (Burträskvägen) till ca 100 m söder om infarten till flygplatsen.

Arbetet påbörjas i juni månad och gör ett vinteruppehåll den 30/9.

Trafik kommer att ledas om under projektets gång, information finns på Trafikverkets hemsida här: Väg 774, Skellefteå flygplats-Orrbäcken, förstärkning av väg – www.trafikverket.se

Skellefteå får charterflyg till Thailand nästa vinter

Charteroperatören TUI har beslutat att återetablera charterresor till Thailand från Skellefteå Airport från och med den 27 februari 2022. Resorna kommer att gå till de populära Krabi och Phuket. Flygningen genomförs med TUIs moderna och bränsleeffektiva Dreamliner-flyg.

På grund av den rådande pandemin har stora delar av resorna blivit inställda. I och med att vaccinationerna runt om i världen fortskrider så ser resebolagen ett ökat intresse för resor från och med kommande höst och vinter. Framförallt ser man en ökad efterfrågan på charterresor till varmare destinationer. Med anledning av detta så har nu charteroperatören TUI beslutat att erbjuda resor till Phuket och Krabi med direktflyg från Skellefteå Airport från och med den 27 februari 2022. Skellefteåregionen utvecklas mycket kraftfullt med stora etableringar. Med anledning av den stora tillväxten ökar också behovet av bra kommunikationer till och från omvärlden, både vad gäller affärsresor och resor för charter och rekreation. Skellefteå har också en bra geografisk lokalisering för charterresor med en central placering mitt mellan städerna  Umeå, Piteå och Luleå.

– Vi är väldigt glada att TUI fortsätter med charterflyg till Thailand. Skellefteås utveckling och geografiska lokalisering skapar möjligheter för ett attraktivt charterutbud. Vårt arbete för en grön omställning innebär dessutom att vi kommer kunna erbjuda möjligheten med tillval av fossilfritt flygbränsle, säger Skellefteå Airports vd Robert Lindberg.

– Vi är glada att kunna presentera direktflyg till vårt älskade Thailand från Skellefteå flygplats. För oss är det viktigt att kunna erbjuda direktflyg till våra bästa resmål från hela landet. Resorna till Thailand för nästa vinter har varit otroligt populära från andra flygplatser runt om i landet och vissa avgångar håller på att sälja slut redan nu. Vi hoppas att Skellefteåborna kommer att uppskatta vår satsning och är redo att boka resor till nästa vinter. Vår förhoppning är att fortsätta satsa på regionen med utökade avgångar framöver, säger Adam Györki, kommunikationschef på TUI.

Fakta

TUI kommer att flyga Skellefteå – Krabi den 27 februari 2022 TUI kommer att flyga Skellefteå – Phuket den 14 mars 2022 Flygningarna genomförs med Boeing 787 Dreamliner med plats för 300 passagerare TUI flyger dessutom Skellefteå – Gran Canaria under perioden 19 oktober 2021 – 29 mars 2022

För mer information:

Robert Lindberg VD Skellefteå Airport +46 70 551 70 75 robert.lindberg@sft.se

Skellefteå Airport är Västerbottens näst största flygplats med ett strategiskt läge mellan Luleå och Umeå. Flygplatsen ägs av Skellefteå kommun och har ett normalår ca 280 000 resenärer per år. Flygplatsen erbjuder inrikes reguljärflyg med dagliga avgångar till Arlanda, utrikes reguljärflyg till Gdansk samt chartertrafik till Rhodos, Kreta, Antalya, Split,  Gran Canaria, Phuket, Krabi.