Skellefteå Airport

Begränsningar av vätskor

Vid flygresor inom EU (även Norge, Island och Schweiz) får du inte ta med dig hur mycket vätska du vill i ditt handbagage. Reglerna gäller för alla flygningar, både inrikes och utrikes, från och inom EU:s flygplatser, även när du flyger till destinationer utanför EU.

Mer information hittar du på Transportstyrelsens hemsida.

destinationer

SAS utökar flygtrafiken på Skellefteå Airport

SAS har beslutat utöka flygtrafiken till och från Skellefteå Airport, Norrlands nav för flygresande till världen.
Från och med den 30mars kommer en utökning till 5 turer att ske på söndagar. Den nya turen kommer att avgå från Arlanda kl 18.40, ankomma till Skellefteå Airport kl 19.50 och därefter åter avgå mot Arlanda kl 20.15. SAS priser börjar vid 569:-

- den nya frekvensen är mycket eftertraktad. Det innebär att de som veckopendlar eller är på besök i Skellefteå eller Stockholm får ännu bättre resemöjligheter säger Robert Lindberg VD på Skellefteå Airport.

I och med denna nya frekvens har SAS 32 avgångar till eller från Skellefteå varje vecka vid full trafik. All dagar utom lördag har SAS 5 avgångar. Lördagar 2 Det innebär att från 2009 har antalet avgångar utökats med 12st varje vecka.

Till pressmeddelandet

London ny destination direkt från Skellefteå med Ryanair

Ryanair meddelade idag på en presskonferens på Stansted Airport i London att man under 2014 etablerar flera nya flyglinjer. En av dessa nya linjer och den enda nya i Skandinavien kommer att gå mellan London-Stansted och Skellefteå.

Läs mer i pressmeddelandet

Ökar resupplevelsen med två nya etableringar

Från den 1 november kan du som flyger från Skellefteå Airport få bilen tvättad, städad, rekonditionerad och till och med lackskyddad av specialister under tiden du är borta. Bakom konceptet står det nystartade Skellefteåföretaget Flygplatstvätten AB. Fordonsvård är en perfekt service och Skellefteå Airport tycker självklart att det är mycket roligt att än en gång vara bland de första flygplatserna i landet som utvecklar helt nya tjänster för sina resenärer.

Från den 1 november kommer även SIXT att finnas på flygplatsområdet. Det innebär att Skellefteå Airport har fyra hyrbilsföretag etablerade. Flygplatsen har haft en stark tillväxt de senaste åren. Därför är det naturligt att fler tjänsteföretag väljer att öppna verksamhet här på området, vilket är mycket bra för den fortsatta utvecklingen.

 Läs mer om flygplatstvatten.se

Nya förbättrade parkeringsrutiner på Skellefteå Airport

Den 21 oktober blir det smidigare att resa med bil till och från Skellefteå Airport. De nuvarande parkeringsautomaterna byts ut mot ett förbättrat system med bommar.

Liknande system används redan på många andra flygplatser i Sverige. Totalt blir det tio bommar på området. Dessa öppnas genom att resenären drar sitt betalkort eller trycker fram en biljett. Resenärer som har tryckt fram en biljett kan antingen lösa parkeringsavgiften i terminalen via betalstationer eller vid utfartsbommen vid avresa. Ingen avgift kommer att tas ut för kortare besök på upp till 15 minuter.

– Skellefteå Airports mål är att ständigt förbättra upplevelsen för våra resenärer. Ett av de områden som inte fungerat på det sätt vi önskat är det nuvarande parkeringssystemet. Därför känns det både roligt och nödvändigt att göra den här satsningen, säger Robert Lindberg, VD Skellefteå Airport.

Parkeringsinformation och priser

 

Direktflyg till Dubrovnik även under 2014

Första året blev en succé! Kroatienspecialisten fortsätter att flyga till Dubrovnik från Skellefteå Airport även under 2014. Skellefteås strategiskt fördelaktiga läge mitt i navet mellan Luleå, Piteå, Umeå och Lycksele ligger bakom Kroatienspecialistens glädjande besked. Dubrovnik anses vara en av världens vackraste platser. För besökare lockar sol, underbara stränder, en rik historia och kultur. Destinationen finns endast från Skellefteå Airport i norra Sverige. Resperioden startar den 3 augusti 2014 och sträcker sig till den 24 augusti.

– Kroatien, och speciellt Dubrovnik, har varit efterfrågade destinationer i flera år. Därför är det extra 
roligt att Kroatienspecialisten väljer att fortsätta flyga från Skellefteå Airport, så att vi kan erbjuda alla norrlänningar denna fantastiska möjlighet, säger Skellefteå Airports vd Robert Lindberg.

 

Fortsatt direktflyg till sommarens favoriter

Apollo, Sveriges tredje största researrangör, fortsätter sitt samarbete med Skellefteå Airport även under 2014. Grekland har under sommaren varit ett av de mest populära resmålen för svenska semesterfirare. Destinationerna blir Kreta och Rhodos. Från den 23 augusti till den 20 september erbjuds en direktavgång i veckan till Kreta. Till Rhodos blir det sammanlagt fyra direktavgångar på lördagar mellan den 10 maj och 31 maj. Totalt rör det sig om drygt 1 500 platser.

– Rhodos och Kreta är två resmål som varit väldigt uppskattade och efterfrågade de senaste åren, därför är det roligt att Apollo väljer att fortsätta flyga till dessa båda destinationer från Skellefteå Airport, säger Skellefteå Airports VD Robert Lindberg.

 

Runway Run – Ny löparfest på Skellefteå Airport

Den 24 augusti är det dags för en stor löparfest i Skellefteå. Då anordnar Skellefteå Airport tillsammans med Skellefteå AIK Friidrott, Norra Västerbotten samt flera andra aktörer en löpartävling av det konstigare slaget.       4 200 jobbiga meter upp och ner för rullbanan på Skellefteå Airport.

Tävlingsmomentet är indelat i dam- och herrklass, vilka springer eller går 4 200 meter. Ungdomsklassen pojkar och flickor 10-14 år springer rullbanan i en riktning vilket blir 2 100 meter och knatteklass för barn upp till 9 år springer 400 meter. Samtliga deltagare deltar dessutom i utlottning av fina resevinster.

Flygplatsen kommer denna lördag i augusti dessutom att ha flera utställningar och aktiviteter. Både företag inom sport, friskvård och fritid samt inom resebranschen kommer att finnas på plats. Dessutom kommer både flygplatsen och de lokala flygklubbarna att visa sin verksamhet. Givetvis är det fri entré för alla besökare.

För mer information:
Mattias Brännström
Projektansvarig
070-660 46 24
mattias.brannstrom@skellefteaairport.se

 

London och Köpenhamn direkt från Skellefteå

Från den 28 mars kommer Air Sweden att börja flyga från Skellefteå med destinationerna London och Köpenhamn. Planet, som startar i Arvidsjaur, kommer att kunna ta resenärer till Köpenhamn tre dagar i veckan (måndagar, tisdagar och fredagar) med retur fyra dagar (måndagar, onsdagar, fredagar och söndagar). Londonflyget kommer att gå tur och retur torsdagar och söndagar.
- Vi är jätteglada att Air Sweden väljer att starta direktflyg till dessa eftertraktade städer. Under senaste året har vi ju haft en explosionsartad ökning av flygningar, så att kunna komplettera med direktlinjer till London och Köpenhamn känns riktigt roligt, berättar Robert Lindberg, VD Skellefteå Airport.

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev